Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ!


ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ!

Στη ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε μία Επιστολή της ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΥ από την Ξάνθη, μέλους του ΚΚΕ. Η επιστολή είναι η παρακάτω:
«Καημένε Κώστα!

Ποιο άχαρο ρόλο δεν βρήκες να παίξεις; Πολύ μεγάλη ιδέα έχετε για τον εαυτό σας, εσύ και η «ομάδα» σου. Τολμάτε να υποτιμήσετε τη νοημοσύνη δεκάδων χιλιάδων μελών του Κόμματος και προσπαθείτε να ρίξετε λάσπη στα καταξιωμένα στελέχη μας. Απορώ όμως που βρίσκετε τα χρήματα για την έκδοση της «εφημερίδας» σας και για τα ταχυδρομικά τέλη, γιατί δεν είμαστε οι μόνες, η Φρόσω και εγώ, που πήραμε τόσα Φύλλα χωρίς να πληρώσουμε.

Και μη μου πεις πως καλύπτονται τα έξοδά σας από τις «προσφορές» που δημοσιεύετε κάθε φορά!! Αλλά άδικα ξοδεύεστε και εσείς και αυτοί που σας χρηματοδοτούν. Το ΚΚΕ θα είχε ζημιά αν ήσασταν ακόμη μέλη του. Καλά έκανε το KΚΕ και σας πέταξε έξω και χαίρομαι ιδιαίτερα που σ’ αυτό συνέβαλα κι εγώ, τουλάχιστον στη δική σου διαγραφή μετά το «βιβλίο» (σ.σ. η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ του Κώστα Γιαμπάνη) που μου χάρισες. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως δεν θέλω να με ξαναενοχλήσετε. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το Κόμμα, αντίθετα είμαι υπερήφανη γι’ αυτό κι αν χρειαστεί κάποτε να πάψω να είμαι μέλος του δεν θα μπορέσω να του κάνω το παραμικρό κακό. Εσείς αν ήσασταν σωστοί δεν θα περιμένατε να σας διαγράψουν αφού διαφωνούσατε με την τακτική του , θα φεύγατε μόνοι σας. Αρα και όσο ήσασταν μέλη του, παίζατε βρώμικο παιχνίδι. Δεν νομίζω να έχει νόημα να γράψω περισσότερα, κατάλαβες, πιστεύω, ότι δεν θέλω να με ξαναενοχλήσετε, για το ίδιο σε παρακαλεί και η Φρόσω. Αν πάλι εσείς έχετε καλό χρηματοδότη συνεχίστε να στέλνετε την «εφημερίδα» σας εμείς πάντως συνδρομητές δεν θα γίνουμε ποτέ!

Μόνο τη δική μου να τη στέλνετε στα γραφεία της Νομαρχιακής, γιατί έτσι κι αλλιώς ο σύντροφος Γραμματέας μου την φέρνει γιατί μετακόμισα εδώ και δύο χρόνια.

Τατιάνα»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ σ. ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


«Η ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ πιστή στις αρχές της δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο το γράμμα της Τατιάνας Χαλκίδου από την Ξάνθη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κάθε αγωνιστή να κρίνει και να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματά του. Παράλληλα η ΦΩΝΗ δίνει και μια απάντηση στους ισχυρισμούς της Τατιάνας.

Μας κατηγορεί ότι υποτιμάμαι τη νοημοσύνη των μελών του κόμματος κι ότι προσπαθούμε να ρίξουμε λάσπη! Αν κάποιος όμως – υποτιμάει τη νοημοσύνη των κομματικών μελών δεν ήμαστε εμείς αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ η οποία με την οπορτουνιστική πολιτική της και τον αυταρχισμό τσαλαπατάει τόσο ωμά την προσωπικότητα κάθε συντρόφου. Όσο για τη λάσπη, η συντρόφισσα μπερδεύει την κριτική που κάνουμε εμείς από θέσεις Αρχών και Θέσεων με την πραγματική λάσπη που ρίχνει η ηγεσία – φαίνεται και μέσα στο γράμμα της Τατιάνας – για να μας αντικρούσει.

Στο ερώτημά της ποιοι είναι οι χρηματοδότες μας, της απαντάμε ότι μια ηγεσία που έχει μετατρέψει το Κόμμα σε μαγαζάκι όπου ο αριβισμός και ο καριερισμός κυριαρχούν παντού, είναι δύσκολο να καταλάβει ότι υπάρχουν αγωνιστές οι οποίοι θυσιάζουν τα πάντα προκειμένου να λάμψη η αλήθεια και να προωθηθούν τα συμφέροντα του Κομμουνιστικού Κινήματος.

Το γράμμα αυτό δείχνει, τέλος, τον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία διαπαιδαγωγεί τα μέλη του κόμματος. Οπου αντί να τους καλλιεργήσει τη συντροφικότητα και την αγωνιστικότητα, αντίθετα διαπαιδαγωγεί έτσι τους συντρόφους, ώστε ορισμένοι από αυτούς, όπως συμβαίνει με την Τατιάνα και το αναφέρει στο γράμμα της να αισθάνονται χαρά γιατί συνέβαλαν στη διαγραφή ενός συντρόφου τους εξ αιτίας ενός βιβλίου!
Η ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ απ’ αφορμή το γράμμα αυτό θα επανέλθει στο επόμενο Φύλλο με άρθρο μου όπου πιο αναλυτικά θα απαντήσω όχι μόνο στη συντρόφισσα Τατιάνα, αλλά και σε όλους αυτούς που σκέφτονται το ίδιο, για να φανεί πώς διαπαιδαγωγούνται σήμερα τα μέλη του ΚΚΕ και την ευθύνη αυτών που αντικαταστήσανε τα ιδανικά με λάσπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ (Μουσικός) Μέλος της ΣΕ της ΦΩΝΗΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ. 14/3/88, Φύλλο 131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου