Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ"

"ΠΙΟ
ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
"

Τον πιο πάνω τίτλο έχει το κυριακάτικο σχόλιο της
Σύνταξης του "Ριζοσπάστη" (24.1 .88) και είναι πολύ αποκαλυπτικό. Ξεσκεπάζει
άθελα του το συμβιβασμό και την ταξική συνεργασία της ηγεσίας του ΚΚΕ με τους
δύο "μονομάχους" της αστικής τάξης, τον Α. Παπανδρέου και τον Κ. Μητσοτάκη.
Δείχνει ακόμα .και την ατελείωτη κατρακύλα αυτής της χρεοκοπημένης ηγεσίας
στον κατήφορο του αστικού κοινοβουλευτισμού, που τον θεωρεί σαν πανάκεια για
τη λύση όλων των Προβλημάτων των εργαζομένων!

ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ας δούμε, όμως, ορισμένες θέσεις τους, που πραγματικά κάνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για όσους καλοπροαίρετους συντρόφους δυσπιστούν ακόμη για το συμβιβασμό της ομάδας Φλωράκη με την αστική τάξη, και τον προδοτικό ρόλο της στον αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Το σχόλιο της Σύνταξης του "Ριζοσπάστη", λοιπόν, καταπιάνεται με τις πρόσφατες συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών και τονίζει:

"Πρώτα πρώτα και ανεξάρτητα από τις προθέσεις κάθε πολιτικού κόμματος οι συζητήσεις αυτές είχαν έτσι κι αλλιώς θετική επίδραση στο πολιτικό κλίμα.

Δεύτερο, συζητήθηκαν σε επίπεδο κορυφής κάποια πολύ ουσιαστικά ζητήματα, όπως ο εκλογικός νόμος και οι προϋποθέσεις ισοτιμίας όλων των κομμάτων στον πολιτικό αγώνα.

Τρίτο - και πολύ σημαντικό - διευκρινίστηκαν, σε μεγάλο βαθμό, οι προθέσεις και η ταχτική των κομμάτων στη σημερινή συγκυρία" .

Και πιο κάτω το σχόλιο συνεχίζει: "Ο Πρωθυπουργός έκανε πιο καθαρό, με όσα είπε, ότι κύριος στόχος του είναι η αυτοδυναμία με στήριγμα το σημερινό ή κάποιον παρόμοιο εκλογικό νόμο. Τον ίδιο ακριβώς σκοπό και με περίπου τα ίδια μέσα επιδιώκει και ο Κ. Μητσοτάκης".

Ακολούθως επαναλαμβάνεται το περιβόητο πια σύνθημα ότι "ο Χ. Φλωράκης επέμεινε στη συνάντηση του με τον Α. Παπανδρέου σ10 θέμα της απλής αναλογικής"!

Τέλος, το σχόλιο επισημαίνει ότι "ο Πρωθυπουργός δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Αντίθετα, σημαντικό αποτέλεσμα της συνάντησης του Χ. Φλωράκη με τον κ. Μητσοτάκη ήταν η διάθεση που εκφράστηκε για παράλληλες ή και κοινές ενέργειες, με στόχο την εξασφάλιση ισοτιμίας στην πολιτική πόλη"!

Παράλληλες, λοιπόν ή και κοινές ενέργειες ακόμα και με τη Δεξιό, για "ισότιμη" πολιτική πόλη μέσα στο Κοινοβούλιο! Οι αθεράπευτοι οπορτουνιστές του Περισσού "ξέχασαν" πάλι μερικό πράγματα.

Πρώτ' απ' όλα η εργατική τάξη της χώρας μας δεν παλεύει για να της αναγνωρίσει η αστική τάξη το δικαίωμα να μιλά ή όχι "ισότιμα" στη Βουλή. Παλεύει για την κατάχτηση της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, για να χτίσει το σοσιαλισμό, και η εξουσία καταχτιέται ΜΟΝΟ με μακρόχρονο, σκληρό, ανειρήνευτο, επίμονο ταξικό αγώνα, που αποκορύφωμά του θα είναι η Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Δεύτερο, το κοινοβούλιο για την εργατική τάξη είναι κατώτερη μορφή πόλης, βήμα απ' όπου καταγγέλλει στο λαό την απάτη, την πολιτική Ψευτιά και τις ταχυδακτυλουργίες των αστικών κομμάτων.

Τέλος, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τα λόγια του ΛΕΝΙΝ για την πολύ επίκαιρη θέση του Μαρξ: "Μόνο ο Μαρξ, που, αναλύοντας την Κομμούνα, έδωσε την καλύτερη εκτίμηση της ιστορικής της σημασίας, έδειξε τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλευτισμού, όπου οι καταπιεζόμενες τάξεις έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν μια φορά μέσα σε αρκετά χρόνια ποιος εκπρόσωπος των πλούσιων τάξεων "θα εκπροσωπεί και θα ποδοπατεί" το λαό στη Βουλή" (Άπαντα, τόμος 37, σελ 493).


ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 8.2.1988 Φύλλο 126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου