Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ»


ΤΟ
ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός Α.
Παπανδρέου αποκαλεί την εργατική τάξη "συντεχνίες". Στις 6.12.87, όμως, σε
συνέντευξη που έδωσε στην Κοπεγχάγη, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε
προκλητικότητα. «Αν οι συντεχνίες» - είπε στην πρωτεύουσα της Δανίας
«σκοπεύουν να τα διαλύσουν όλα, τι να κάνουμε. Να κατεβάσουμε την Αστυνομία;
Αυτό δε θα γίνει. Εμείς είμαστε δημοκρατική Κυβέρνηση»!

Η ΣΥΝΤΑΞΗ


Αλήθεια, κ. Παπανδρέου, τόσο πολύ υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού; Ή η εξουσία σάς έκανε να χάσετε το μέτρο του γελοίου. Αν κάποιοι, κύριε Παπανδρέου, επιδιώκουν να τα διαλύσουν όλα, αυτοί δεν είναι η εργατική τάξη, που την αποκαλείτε συνεχώς "συντεχνίες", αλλά τα παράσιτα, τα τρωκτικά των μονοπωλίων, οι διάφοροι βιομήχανοι, οι χρυσοκάνθαροι του πλούτου, που τους υπηρετείτε, ομολογώ, θαυμάσια και με μεγάλη μαεστρία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που δείχνει το μέτρο της κοινωνικής σας πολιτικής και παράλληλα τη ληστεία και απληστία των καπιταλιστών, είναι το ΙΚΑ. Έξι χρόνια κυβερνάτε αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο, και αφήσατε ουσιαστικά απείραχτη την αισχρή κατάσταση που υπήρχε στο ΙΚΑ. Όχι μόνο δεν προχωρήσατε σε: στοιχειώδη εκδημοκρατισμό και εξυγίανση, αλλά, αντίθετα, συμβάλατε στην παραπέρα αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα.

Ψηφίσατε το Νόμο 1239/82, απαλλάξατε τους εργοδότες από. όλα τα χρέη τους στο ΙΚΑ, από τόκους, πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις, που ξεπερνούσαν τα 5 δισεκατομμύρια δραχμές. Αφήσατε την εισφοροδιαφυγή να φτάσει σε αστρονομικά ποσά, και να γίνει γάγγραινα.

Φτιάξατε τις Επιτροπές Διακανονισμού, για να προστατεύουν τους βιομηχάνους, ώστε ανενόχλητοι να αναπτύσσουν το ληστρικό τους έργο.

Κυνηγάτε μικροβιοτέχνες που χρωστούν μικροποσό, ενώ τους μεγαλοκαρχαρίες, σαν τον κ. Σκαλιστήρη, που χρωστούν στο ΙΚΑ εκατοντάδες εκατομμύρια, τους αθωώνετε. Εκμεταλλεύεστε, κ. Πρωθυπουργέ, τα αποθεματικό του ΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, για να χρηματοδοτείτε τους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους. Οι εργαζόμενοι, όμως, απαιτούν τα χρήματα τους να δίνονται για την προστασία της υγείας τους, για ανθρώπινη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, και όχι σαν τη σημερινή, που κοντεύει να κατέβει στο επίπεδο του περασμένου αιώνα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής σας είναι ο αδιάκοπος υποβιβασμός της ασφάλισης των εργαζομένων, άθλιες συντάξεις σε μεγάλο μέρος των απομάχων του μόχθου και πιο άθλια περίθαλψη. Μα στο "συμβόλαιό σας με το λαό", για να τον εξαπατήσετε, γράφατε στα άρθρα 174-180: "Πέρα από τον ουσιαστικό έλεγχο, για την αποφυγή της σπατάλης και των καταστρατηγήσεων, ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕί ΑΜΕΣΑ η σκανδαλώδης σήμερα χρησιμοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων. Τα μεγάλα αποθεματικό των διάφορων ταμείων, κύριας και επικουρικής ασφάλισης, έχουν δεσμευτεί και τοποθετηθεί, στο μέγιστο μέρος τους, σε χαμηλότοκες καταθέσεις και χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, αντί για τη βελτίωση των ασφαλιστικών παροχών, που είναι ο προορισμός τους�.

Ποιος, λοιπόν, κ. Πρωθυπουργέ, εξαπατά και προσπαθεί να διαλύσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας μας; Όσο για τον ισχυρισμό σας ότι δε θα κατεβάσετε την Αστυνομία, τα γεγονότα σας διαψεύδουν. Την έχετε κατεβάσει επανειλημμένα στα 6 χρόνια της Πρωθυπουργίας σας, για να χτυπήσει τους εργάτες, τους αγρότες και τους φοιτητές. Γενική δοκιμή αυτής της ταχτικής κάνατε στους ναυτεργάτες στις 15 Ιουνίου 1983, δοκιμάζοντας με ιδιαίτερη μανία τα αστυνομικό ρόπαλα στα κεφάλια τους.

Και κάτι ακόμα, κ. Πρωθυπουργέ. Καταφέρατε όλα αυτό τα χρόνια, με τη βοήθεια που σας έδωσε αντικειμενικό η οπορτουνιστική ηγεσία του ΚΚΕ, να αποδιοργανώσετε το συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας μας, και να καλλιεργήσετε σε πολλούς εργαζομένους το ρεφορμισμό. Σήμερα ένα μέρος των εργαζομένων έχουν προσωρινά απογοητευτεί και αδρανούν.

Αργό ή γρήγορα, όμως, η εργατική τάξη, παρακάμπτοντας τα εμπόδια ΟΛΩΝ των κομμάτων, την ασφυχτική κηδεμονία τους και τους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς τους, θα βρει το δρόμο της. Το δρόμο του ΤΑΞΙΚΟΥ αγώνα.

Θα σχηματίσει τον πολιτικό της φορέα, και ΑΥΤΟΝΟΜΟ Και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από τα κόμματα, την εκάστοτε κυβέρνηση Και την εργοδοσία συνδικαλιστικό κίνημα.

Θα υπερασπίσει με τους φυσικούς της συμμάχους τα συμφέροντά της, που είναι και συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

Και τότε, κ. Πρωθυπουργέ, εσείς ή κάποιος άλλος, ταξικό όμοιός σας, θα κατεβάσει όχι μόνο την Αστυνομία, αλλά όλο το καταπιεστικό δυναμικό του αστικού κράτους. Η έκβαση, όμως, αυτής πια της αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από το συσχετισμό των δυνάμεων.

Η ιστορία διδάσκει πως όταν η εργατική τάξη φτάσει σε αυτό το σημείο οργάνωσης και αποφασιστικότητας, κανένας ΚΕΡΕΝΣΚΙ δεν μπορεί να τη σταματήσει Ζωντανό παράδειγμα και φάρος, που φωτίζει το δρόμο του αγώνα, είναι η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που πρόσφατα γιορτάσαμε την εβδομηκοστή επέτειό της.


ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28.12.87 Φύλλο 120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου