Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ


Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ


Στις 24.11.1987 το Ανώτατο Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΑΣΟΠ), με την προεδρία του Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να ετεροχρονιστεί η πρώτη δόση της Α Τ Α του 1988, και να δοθεί μαζί με τη δεύτερη δόση το Μάη. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων ήταν άμεσες και καθολικές. Και αυτό όχι τόσο για τον «ετεροχρονισμό» της πρώτης δόσης, όσο για την ίδια την αύξηση εμπαιγμό του 4,5%.

Την επομένη το βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου, για να εκτονώσει την ατμόσφαιρα από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, κάνει "διευκρίνιση» και δηλώνει ότι η ΑΤΑ θα δοθεί κανονικά το Γενάρη! Ήταν άλλος ένας πρωθυποuργικός ελιγμός, που, μαζί με τη "σφαγή» του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Κ. Σημίτη, επιδίωκε εντυπωσιασμό, για να θολώσει τα νερά, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των εργαζομένων.

Αν, όμως, ο ελιγμός απάτη του Πρωθυπουργού προκάλεσε μεγαλύτερες αντιδράσεις, οι δηλώσεις του Χ. Φλωράκη προκάλεσαν οργή και αγανάχτηση. Παίρνοντας το λόγο ο Χ. Φλωράκης το ίδιο βράδυ στη Βουλή δηλώνει και τα ακόλουθα: "Τι μας λέει ο Πρωθυπουργός; Ότι υπήρχαν δυνατότητες γι' αυτά τα συμπληρωματικά μέτρα, τα οποία αναμφισβήτητα είναι προς θετική κατεύθυνση» (Βλέπε: "Ριζοσπάστης», 25.11.87, πρώτη σελίδα).

Οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν για άλλη μια φορά το πόσο μακριά από τα προβλήματά τους είναι η ηγεσία του ΚΚΕ, που ο συμβιβασμός της την έχει ενσωματώσει πια στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.


ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 7.12.87

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου