Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο του Ν. ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟ (Ζάκυνθος) ΤΑ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΤΑ
ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ



Το
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
συνεχίζοντας την παρουσίαση της οργάνωσης
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
και της
ΦΩΝΗΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ,
δημοσιεύει σήμερα ένα κείμενο του
Nτίνου.
ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟΥ (Μέλους του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου και προέδρου του Σωμ.
Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου
με τίτλο ΤΑ
ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Το νέφος σύντροφοι των μεγάλων πόλεων είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα για την υγεία. Όμως και εμείς εδώ στην επαρχία (όπως είναι στη Ζάκυνθο που μένω) δεν πάμε πίσω και ίσως η ρύπανση να είναι πιο μεγάλη, πιο επικίνδυνη αφού είναι πολιτική και συνδικαλιστική.

Παράδειγμα: τώρα που το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου πάει για Συνέδριο, έχει μετατραπεί το κτίριο σ’ ένα μεγάλο μαγειρείο με κάθε δωμάτιο και μια κατσαρόλα (παδέλα) που την ανακατεύουν ΠΑΣΚΕ – ΕΣΑΚ-Σ και ΕΣΚ προκειμένου να εξασφαλίσουν με οποιοδήποτε μέσω και τρόπο το ποθητό…κουκί, που θα τους δώσει μια θέση, μια καρέκλα στο Δ.Σ.!
Το πιο αηδιαστικό όμως κατάντημα είναι ότι όλοι παραδέχονται ότι τίποτα στο μέλλον δεν έχουν να προσφέρουν στην Εργατική Τάξη! Και θα μου πούνε μερικοί: «Τι το καινούργιο μας λες;». Έτσι γίνεται πάντα, η κάθε «παράταξη» αφού «παλέψει» για την υπόθεση της εργατικής τάξης δικαιολογημένα στα Συνέδρια να ζητούν την ψήφο των εργατών. Αν γινόταν στην πράξη αυτό, τίποτα πιο καλό. Αλλά εδώ κανένας τους δεν ήρθε σε επαφή με τους εργάτες και οι παραπάνω γραφειοκράτες που οι εργάτες τους ξέρουν μόνο ότι γράφουν κανένα κομματικό σύνθημα στις εισόδους του Ε. Κ.

Και τα προβλήματα τρέχουν και οξύνονται. 70% ανασφάλιστοι στο Νομό, καταργημένο το 5νθήμερο, το 8ωρο! Απολύσεις, εκβιασμοί, καταστρατήγηση των
Νόμων που υπάρχουν, όπως ο 1264, προπαγάνδηση της θεωρίας ότι οι ηγεσίες θα λύσουν τα προβλήματα των εργατών, εικονικές επετιακές απεργίες (που αν βέβαια κάποιος αγώνας εξελιχθεί και ξεφύγει από τα χέρια των κομματικών καθοδηγητών, πέφτουν με τα μούτρα για να σπάσει ο αγώνας, λέγοντας πάντα ότι φταίνε οι εργάτες π.χ. ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ) και μετά βγαίνουν και λένε κρίση στην εργατική τάξη! Έτσι λειτουργούν τα γραφειοκρατικά γρανάζια και στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, όπως είπα και στην αρχή, με τα μαγειρεία τους.

Στόχος τους οι συνεπείς αγωνιστές να εξαφανιστούν διότι δεν συμβιβάζονται και δεν πειθαρχούν στο Κόμμα τους. Πρώτη θέση σε όλα αυτά έχει το ΚΚΕ με την παράταξή του την ΕΣΑΚ-Σ που στην κατρακύλα του ρεφορμισμού, συμβιβασμού και συναινετισμού έφτασε να υπόσχεται στους συνεργάτες του θέσεις και καρέκλες προκειμένου να εξαφανίσουν ότι τίμιο, αγωνιστικό στοιχείο υπάρχει στη Ζάκυνθο.

Βέβαια, οι εργάτες έχουν νοημοσύνη και ταξική συνείδηση και δεν είναι ξύλινα κουκιά, όπως τους θεωρούν, και δίνουν μαθήματα σε όλους αυτούς. (Παράδειγμα οι εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 1987, που έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στους αγωνιστές και όχι στους εκλογομάγειρους).

Βέβαια σύντροφοι, επειδή στην εφημερίδα μας, τη ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, πρέπει να μη βάζουμε μόνο καταγγελίες και κριτικές, αλλά σαν επαναστάτες να κάνουμε και πολιτικές προτάσεις για όλα τα θέματα, στην προκειμένη περίπτωση που προανέφερα μα και σαν πάγια θέση, βάζουμε ότι ο εργάτης πρέπει να πολιτικοποιηθεί και ο αγώνας μας δεν περιορίζεται μόνο στη λύση των καυτών σημερινών προβλημάτων μας, αλλά μένουμε πάγιοι στο ταξικό μας στόχο: Η Εξουσία στην Εργατική Τάξη, ανέβασμα της ταξικής συνείδησης, εμπιστοσύνη στον αγώνα ενάντια στο ρεφορμισμό, στη συντήρηση, την επανάπαυση, την απογοήτευση.

Αγώνα συντονισμένο. Μόνο έτσι η εργατική τάξη θα βγει από το αδιέξοδο που την έχουν φέρει τα κόμματα (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ) που με τη συντηρητική πολιτική, με την στροφή προς το ρεφορμισμό, συμβιβασμό Εθνικής ομοψυχίας και τον Κοινοβουλευτισμό τους προσανατολισμό και τα γραφειοκρατικά τους τερτίπια.

Σύντροφοι της Σύνταξης της εφημερίδας μας ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, τελειώνοντας σας πληροφορώ ότι η εφημερίδα κυκλοφορεί και όσοι την παίρνουν όχι μόνο την διαβάζουν αλλά την μελετούν με προσοχή και κοινή διαπίστωση είναι ότι είναι μια λάμψη στα σημερινά σκοτάδια, και πιστεύω εκφράζει όλους τους τίμιους αγωνιστές που πιστεύουν στην αλήθεια, στον εργάτη, στον γνήσιο αγώνα και έχουν το θάρρος και την ευθύνη της κριτικής και πολιτικής πρότασης.

Βέβαια υπάρχουν κι εδώ κάποιοι που ενοχλούνται που βλέπουν να κυκλοφορεί και την αποκαλούν «Φυλλάδα αντικομμουνισμού και της αντίδρασης» (!!!), αυτές οι λάσπες όμως ενισχύουν την αλήθεια που εκφράζει η εφημερίδα και δείχνει γιατί τη χτυπάνε.
Σύντροφοι ξέρω ότι θα παλέψετε και εσείς από την πρωτεύουσα κι ολόκληρη την Ελλάδα κι εμείς εδώ στη Ζάκυνθο, ώστε την εφημερίδα να την διαβάζουν όλοι οι τίμιοι αγωνιστές και αυτό είναι υποχρέωσή μας πρόσθετη μαζί με τις άλλες ιδεολογικές και πολιτικές υποχρεώσεις μας.

Τέλος σας στέλνω αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό και υπόσχεση για συνεχή αγώνα και καλώ τους τίμιους συντρόφους (που είναι πολλοί) σε αυτό τον σκληρό αγώνα.

Ντίνος Σεμιτέκολος, ΦΩΝΗ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, Φύλλο 128, 22/2/88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου